tisdag 18 november 2014

Kärnvapen

                                                               Kärnvapen

1. Hiroshima ligger ut med kusten och var den första staden som någonsin har blivit bombad med en atombomb i krig. Staden var väldigt viktig och även ett militärt centrum. Det var nog därför som USA släppte bomben just där. Sen så hade den aldrig blivit bombad innan.
Nagasaki är en ö som ligger långt söder i japan. Det kan nog vara en utav anledningarna varför USA valde att bomba dom. Dom var inte tvungna att åka in över hela landet utan bara på ön. Det var inte heller så jätte mycket invånare där. Det var ju bättre att bomba små städer för att varna än att bara gå rakt in på Tokyo. Men det sägs också att USA bombade fel.

2. Kärnvapen är ett vapen som är så otroligt kraftfullt så att man kan förinta jorden. Exempelvis som i atombomben så får man tungatomer att dela på sig. Det blir till en kedjereaktion och fylls med energi. Det kallas för fission. För mycket energi gör en explosion utav överflöde. När man släpper en atombomb så aktiveras den innan den träffar marken. Den utgör ett ljus som är så otroligt starkt. Det blir nästan helt vitt. Den exploderar sedan.

3. Både ja och nej, Det dödade väldigt mycket oskyldiga människor men samtidigt så stoppade man kriget. Om man inte gjorde detta så kanske Japan hade bombat USA och då hade ju samma sak inträffat. USA hade ju då svarat med detta så det kan ha varit bra att detta har hänt. Japan hade ju också bombat Hawaii så detta kan ju ha varit ett svar ifrån USA att dom inte ska röra dom. Sen så var det otroligt dumt utav USA att bomba 2 gånger.


3b. Det var nog att dom var tvungna att ta stop på kriget annars så gör kanske Japan det. Så jag tror lite att det var för att USA inte villa förlora sitt folk. Dom visste ju inte om Japan kanske var på väg att bomba dom.

3c. Jag tror att alla tycker att det är tragiskt och dumt men när man tänker efter och läser mer om det så förstår man lite mer om varför osv. Att det kunde ha varit tvärtom och att det kanske kunde ha slutat värre än vad det gjorde.







Så här såg Hiroshima ut efter att man totalt sprängt sönder hela staden med atombomben "Fatman"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar