onsdag 5 mars 2014

Vad händer i Ukraina!?!? (inte klar)

Det hela började med att folket ville ha bort Jankovic från makten. Folket började att demonstrera, dom har tagit över många stora politiska ställen och har också fått Jankovic att fly kanske till och med ut från landet. Och nu när det är inbördeskrig i Ukraina så har Ryssland gått in med att dom vill ha Krim. Dom har gått in med flera tusen soldater och har nu kontroll över staden.


Eget resonemang

Jag tycker att det är fel utav Ryssland. För att Ukraina äger detta stället och då kan ju dom inte bara gå in och ta över Krim. Ryssland har säkert tänkt ta över Krim länge men väntat på det rätta ögonblicket. Och nu var det bra för Ryssland att gå in när det är bråk i Ukraina. Ryssland kommer nog att få stora konsekvenser om dom tar över ön. Jag tror nog att Ryssland kommer att bli utfryst från det mesta handeln. Deras pengar har ju redan sjunkit med 10% av värdet. Om jag hade varit Putin så hade jag nog inte velat att en så bra militärbas skulle försvinna. Men om Ukraina vill ta bort den så hade jag försökt att handla mig till den. Detta kan nog sluta illa för både Ukraina och Ryssland om dom skulle göra något förhastat. Men dom är säkra på att det är Ryska special militär som är på Krim just nu.


Källor: Tv4 nyheterna.
Aftonbladet
Svd


2 kommentarer:

  1. Du har skrivit bra om bakgrunden till händelsen, men du har glömt att få med när. Du skulle kunna skriva till vem Janokovic är, var han kommer ifrån osv, så att det blir tydligare.
    Du har skrivit bra med egna åsikter och du har förklarat bra om hur det är i länderna och vad som händer. Det är bra att du skrivit om konsekvenser också. Du skulle kunna tänka på att byta perspektiv för att texten ska bli ännu bättre.
    Du har använt dig av bra källor, men du skulle kunna skriva mer om vad du tycker om dom, som per sa :)

    SvaraRadera
  2. Vem är Jankovic? Varför är han viktig? Varför vill Ryssland ta över Krim? Vad är Krim för något? Du kunde ha kopierat källorna så man kunde se att Rysslands pengar hade gått ner 10% tillexempel. För man vet inte om du har rätt när man inte har kopierat så man kan kolla. Om Krim är en ö på kartan vilken stad är det då på Krim?
    När hände detta?

    SvaraRadera