fredag 15 mars 2013

En riktig vän Bok upp v11

                             En riktig vän

En riktig vän ska vara snäll och inte taskig och t.ex säga saker som man inte får om den andra.
Dom ska inte "gola" på andra om saker. Man ska heller inte retas och göra så att den andra mår dåligt.
Man ska också vara ärlig och inte ljuga om saker och ting.

Jag har valt ut några människor i boken: Babak, Sandor, Valle, Tobbe och Ida

Babak: han är självisk och elak han är ingen kompis speciellt ingen som man kan lita på. Men jag tror att han i själva verket har det ganska tufft hemma och då blir han väldigt osäker så han börjar att mobba folk genom att kränka dom eller tryck ner deras självförtroende.

Sandor: är väldigt snäll och han bryr sig inte om vad alla tycker om honom han är lite osäker och rädd för Babak han vet inte om han är farlig. Han har en lite speciell egenskap och det är baletten han blir kallad för bög jävel bara för att han dansar. Men Sandor är en riktig vän som man kan lite på i alla lägen.

Valle: Valle är snäll när han inte har Babak vid sin sida då blir han osäker och blir lite elak för att han inte vill att Babak ska bli arg och börja bråka med honom.

Tobbe: Är väldigt snäll han bryr sig inte om vad alla säger han är bara sig själv vad som än händer han är en bra kompis som alltid är glad 

Ida: Hon har det väldigt jobbigt hemma med hennes mamma. Det gör henne väldigt deppig så deppig att hon gör vad som helst för att få bort klumpen i magen. Hon är snäll men kan också göra taskiga saker för att inte råka illa ut. När hennes mamma hamnar på sjukhus blir hon ur balans och orkar knappt att leva. Men hon är en kompis en riktig vän innerst inne.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar