fredag 22 mars 2013

Cypern i konkurs?!?! uppgift v12

                                 Cypern

Cypern har en väldigt dålig ekonomi och kommer att behöva låna pengar (mer en vad dom redan gjort)
Dom har lånat pengar utav många länder men det var inte tillräckligt med pengar så dom tog ett beslut att dom ska ta ut 2% utav alla pengar som folk hade satt in på banken med mer en 20 000 euro på. Dom hoppades på att få in lika mycket pengar som tänk vilket skulle vara 5,8 miljarder euro för att få sin så kallade nödhjälp men det blev inte så mycket pengar om dom inte tar utav dom som har mindre pengar. 

Cypern partiledare fick i onsdagsmorgon kalla in ett krismöte för att bestämma vad dom ska göra för att få tillbaka sin ekonomi. 

Deras finansminister Michalis Sarris åkte i tisdags till Ryssland för att diskutera om dom kunde få låna lite pengar. När han var i Ryssland passade presidenten på att ringa till Tysklands förbundskansler Angelina Merkel.

Jag tycker att detta är ganska taskigt mot befolkningen att ta deras pengar men dom måste samtidigt göra det för att kunna ha kvar landet. Jag vet inte hur dom har fått så dålig ekonomi men jag tycker att det är ganska klantigt att inte ha koll på den för dom måste ju vetat om det i ett tag nu.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar