tisdag 12 februari 2013

En obekväm sanning del 2

                  Al Gore åsikter och frågor om filmen



För i tiden hade man med sig två kanarie fåglar i en gruva om dom slutade att sjunga så var dom döda och hade troligen dött utav att det var någon farlig gas eller för mycket koldioxid i gruvan och då måste dom gå upp ur gruvan.
Polarisarna smälter. på grund utav att vi släpper ut gaser som värmer upp jorden och då blir isen varmare och smälter och då stiger vattnet.
Is = som en spegel. Isen reflekterar 90 % av solljuset ut i rymden igen. Smälter isen ---> värmen absorberas = varmare

Isbjörnar drunknar för att isen smälter och dom måste simma jätte långt till man hittar is att vara på och om dom inte gör det så orkar dom inte att simma mer och då drunknar dom.



Golfströmmen om den slutar att fungera så får vi en ny istid för att den drar med sig så mycket varmvatten att vattnet inte fryser.

varmare tidigare - larver - fågelungar. genom att det blir varmare så kläcks ägget snabbare och då kanske dom kläcks för tidigt och då är dom för små för att leva.

Moskitgränsen flyttas - fara för städer som tex Harare, Nairobi. för att då kommer det att komma mycket mer malaria till dom städerna och då är det väldigt många människor som kommer att dö på grund utav det.

    Egenåsikt om filmen.

Själv tycker jag att det var en bra film som hade mycket bra fakta om vad som kan hända.
Jag tycker att det var konstigt att vi människor släpper ut så mycket som vi gör, jag trodde inte att det var så mycket utsläpp. Jag tycker att vi måste göra något emot det annars så kommer det att kanske komma en ny istid eller mera öknar. 


1 kommentar:

  1. Vad var det som gjorde filmen bra?

    Plocka bort de stödord som du inte skrivit något omkring - så ser ditt blogginlägg snyggare ut. Uppgiften var ju att du skulle skriva en sammanfattning...
    Vad hade kanariefåglarna i gruvan med den globala uppvärmningen att göra?

    SvaraRadera